Bajusz és Rezső Szolnokon van

Bizonyára sokan emlékeztek az Üvegtigrisben szereplő két rendőrre (Bajuszra és Rezsőre). Életnagyságú figurájukat elhelyezték a rendőrautó mellett, amíg ők hűsöltek a fa alatt, illetve versenyeztek a traffipaxszal.

Így hangzik a hír:
Pléhrendőröket és pléhrendőrautókat helyeztek ki Jász-Nagykun-Szolnok megye legveszélyesebb főútjai mentén - jelentették be az egyik helyszínen, a 4-es főúton, Szajol és Törökszentmiklós között megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón. Dávid Mónika, a megyei rendőr-főkapitányság rendészeti osztályának baleset-megelőzésért felelős főelőadója elmondta: a kezdeményezés része egy baleset-megelőzési programnak. A 4-es főút Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakasza számít a legveszélyesebbnek a megyében.

A statisztikák szerint évről évre itt történik a személyi sérüléssel járó balesetek tizede és a halálos karambolok 30-40 százaléka. Az okok között a gyorshajtás és a szabálytalan előzés vezet - mondta el a százados, aki jelezte: 2011-ben eddig a megyében 425, a 4-es főúton ebből 36 személyi sérüléssel járó baleset történt. Utóbbiak közül 6 volt halálos kimenetelű, míg 12 súlyos, 18 pedig könnyű sérüléssel járt.

Ezért helyeztek el az út Szajol és Törökszentmiklós közötti, valamint Fegyvernek belterületi szakaszán egy-egy pléhrendőrt és pléhrendőrautót, amelyet az éjszakai láthatóságért fényvisszaverő fóliával láttak el. A fennmaradó két pléhrendőr és -rendőrautó pedig a baleseti statisztikák második helyén álló 32-es főút mellett, Jászalsószentgyörgy és Pusztamonostor belterületén kapott helyet - közölte a főelőadó, hozzátéve, hogy a helyszínek kiválasztásakor szempont volt a térfigyelő kamerák közelsége is.

Dávid Mónika hangsúlyozta: a forgalom sebességének és ezzel a balesetek számának érzékelhető csökkenését várják az imitációk kihelyezésétől; az MTI kérdésére válaszolva kitért arra is, hogy újabbakat egyelőre nem szerezhetnek be, de a 4-es és a 32-es főút mentén elhelyezett pléhrendőrök és -rendőrautók mindegyike mobil, azaz más útszakaszok mentén is bármikor felszerelhetőek.

Forrás: MTI

További infók, hírek, játék, minden, ami fuvarozás és nem - a fácsén!