Öt és fél tonna, 280 km/h a végsebessége. Mi az?

Nos, ő nem más, mint Tiby. Tiby 2008-ban született, ekkor építette Éder Attila és csapata, Jochen Hahn-nal együttműködve. Azóta gyakorlatilag az alvázon és a fülkén kívül Tiby teljesen megújult, köszönhetően a folyamatos fejlesztéseknek. Igen, ő egy kamion, méghozzá versenykamion.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az aktualitást az adja, hogy az Oxxo Racing március 9-én a prágai MAN központban megtartotta az idei első sajtótájékoztatóját. Bejelentették együttműködésünket Frankie Truck Race Team-mel, melynek keretében 2012-től mint Frankie OXXO Truck Racing Team indulnak a FIA Kamion Európa-bajnokságon, három versenykamionnal, három pilótával! A teljes gyári MAN támogatást megkapva idén az Európa-bajnoki címért szállunk harcba mind egyéniben, mind pedig csapat szinten! Pilóták: Kiss Norbert (Magyarország), Frankie Vojtisek (Csehország), Alexander Lvov (Oroszország).

 

Mindhárom pilóta technikailag teljesen megegyező kamiont fog vezetni, és egymásra maximálisan figyelve, egyenlő feltételekkel vág neki a 2012-es szezonnak, és csak saját ügyességükön múlik majd, hogy ki végez előrébb a bajnoki táblázaton. A versenykamionok jelenleg is Csehországban épülnek, ahol a cseh, és magyar mérnökök és szerelők, illetve az MAN szakemberei gőzerővel dolgoznak azon, hogy az első éles tesztre megépüljenek a kamionok. A teszt április 16-án, Nogaroban (a 2011-es nogaroi verseny képei itt!) kerül megrendezésre, az MAN szervezésében. Magyarországon a kamionok leleplezésével egybekötött sajtótájékoztató a teszt után, április végén kerül megrendezésre. (forrás: oxxoracing.hu)

A cikkhez kapcsolódó videót a TimoCom hazai Facebook-oldalán láthattok!