A Logisztika Napja a TimoCom székesfehérvári bázisán

Torkos csütörtök, Múzeumok Éjszakája, fürdők, tudományok és színházak éjszakája, világnapok százai… Itt az ideje, hogy a logisztikai szakmának is legyen egy saját napja!

Az MLBKT 2012-ben először csatlakozott a Német Logisztikai Társaság (BVL) kezdeményezéséhez, A Logisztika Napja programsorozathoz, melynek elsődleges célja, hogy megismertesse a szakma kulisszatitkait az érdeklődőkkel. Bármely cég, felsőoktatási intézmény, nonprofit szervezet bekapcsolódhatott A Logisztika Napja programsorozatba, ha kinyitja kapuit, és meghívja magához az érdeklődő szakmabelieket és laikusokat. (forrás: mlbkt.hu)

Elsőként csatlakoztunk mi is kezdeményezéshez. Számos cég jelentkezett nálunk, hogy szívesen részt vennének a programjainkon. Igyekeztünk jól láthatóvá tenni telephelyünket, a könnyebb megtalálhatóság érdekében, kék lufikkal is jeleztük a helyes utat. Cégünk és szolgáltatásaink rövid bemutatása után kerekasztal beszélgetés vette kezdetét. Vendégeink bátran és jól kérdeztek, mi pedig igyekeztünk minden kérdésre választ adni. A felmerülő problémákra közösen találtunk megoldást. Főbb témáink a program használatát és annak részleteit érintették - ebben nagy segítséget tudtunk nyújtani, felhívva a figyelmet egy-két hasznos apróságra, például a körzetre keresés lehetőségére.
Ezzel az opcióval tudunk egy meghatározott körzetben tehergépkocsi- és fuvarajánlatokat keresni. Ha a felhasználó 3 ország határánál van, és szeretné a környező országok ajánlatait egyidejűleg látni, akkor át kell állítani fent az ajánlat áttekintésénél a keresési feltételt a "Körzetre keresés"-re. A km mezőben max. 200 km-es körzetre lehet keresni a start- és a célállomás irányítószámához képest. Volt szó a szoftvereink többnyelvűségéről (44 országban, 24 nyelven elérhető), a zárt felhasználó csoportok kialakításáról (GBG), illetve arról is, hogy a TC Connect-nek köszönhetően, a cégek saját vállalatirányítási rendszereikbe integrálni tudják programjainkat.
Ismét bebizonyosodott, hogy akár az egy-két kisteherautóval rendelkező vállalkozó is ugyanúgy ki tudja használni a szoftvereinket, mint a számos teherautót magáénak tudó nagyvállalat. De ugyanígy profitálhatnak belőlünk az árukibocsátók is, hiszen a tenderkiírási platformmal hosszú távú szerződéseit tudja bebíztosítani. Az egészséges szkepticizmussal felvértezett, öreg rókának számító speditőrt is sikerült meggyőzni, kétségeit eloszlatni akár a program kihasználtságát, akár a biztonsági megoldásainkat illetően.
 
Egy nagyon hasznos napot köszönhetünk a hozzánk ellátogató vendégeknek és a Logisztika Napja kezdeményezésnek! Mindent összevetve, az elégedett ügyfél a legjobb ügyfél: