Vigyázz, kész, rajt! A logisztikai verseny megköveteli a telematikai rendszereket

Nyert ügye van a fuvarozási szektorban résztvevőknek

661693.jpg

Düsseldorf, 14.04.2014. A modern ellátási lánchoz hozzátartozik az ügyfelek "just-in-time" kiszolgálása is. Aki hosszútávon is szeretne versenyképes maradni, gazdaságos, költségkímélő, illetve szolgáltatás középpontúvá kell válnia. Ezeket a célokat a járműpark optimális kihasználásával, valamint a szállítmányozási folyamatok rendszeres ellenőrzésével el lehet érni. A Logistik in XXL szállítmányozási cég immáron 14 éve a fuvarbörze és a telematikai rendszerek kapcsolatára építi ezt. Ahhoz, hogy az áruk áramlását még jobban átláthatóvá tegye, 180 járművéből 29-et, egy európai piacvezető - Daimler FleetBoard - kínálta lehetőséggel látta el. TimoCom-ügyfélként viszont kétszeresen is profitál ebből. Mivel a szolgáltató nagy hangsúlyt fektet a kezdetek óta az internet alapú megoldásokra, így nem volt kérdés, hogy a TC eMap® Trackingplatformot is használják.

Flottamenedzsment: amikor a fejlesztés találkozik a kommunikációval

A telematikai rendszerek használata a logisztikában nagyon is aktuális. Ezek a modern eszközök hozzájárulnak ahhoz, hogy a hatékonyságot javítani lehessen, akár a fogyasztásról, állásidőről vagy éppen a kommunikációról van szó. Volker Asche, a Logistik in XXL ügyvezető igazgatója, ezt a potenciált már 2000-ben felismerte és elkezdte ezen adatokat a járműveiből feldolgozni a GPS-rendszerek segítségével. "A diszponenseink mindig tudják, hogy az áru valós időben éppen hol tartózkodik; optimális útvonalakkal tudnak tervezni és a legfontosabb: az ügyfelet mindig tájékoztatni tudják a rakomány hollétéről. A Daimler FleetBoard és a TimoCom fuvarbörzéje közötti kapcsolat megadja nekünk azt a lehetőséget, hogy a teljes flottánkat egy képernyőn követni tudjuk, így nem kell a különböző telematikai rendszerek között váltani. Ezen kívül megszűntek a hosszú telefonbeszélgetések a sofőrökkel és az információ áramlás sem korlátozott." - tette hozzá Asche. Ezzel a teljes körű megoldással a 350 főt foglalkoztató szállítmányozási cég nemcsak optimálisan használja ki járműparkját, hanem a többi szolgáltatás is azért van, hogy zökkenőmentesen teljesítsenek minden fuvart Európa-szerte.

Platform az átláthatóságért

A Logistik in XXL cég egyike volt az elsőknek, akik a TC eMap® integrált tracking megoldását még a fejlesztési fázisban kipróbálhatták. "Meggyőzödtünk az előnyeiről. Csak jelentkeztünk a TimoComnál, majd a Daimler FleetBoard telematikai szolgáltató már a TC eMap®-ről elérhető is volt", így Asche. "Továbbá a diszponensek jóváhagyhatják, hogy a megbízó követni tudja a rakományát. Szállítmányozási cégként így jobban megbíznak bennünk, ami ebben a szakmában elengedhetetlen." Azt, hogy a fuvarok biztonsága egyre fontosabb, a TimoCom vezető képviselője, Marcel Frings is megerősíti: "Gyors növekedést észleltünk a regisztrált járművek számában a börzén. A 78 telematikai szolgáltatóval kötött együttműködés is azt igazolja, hogy a szakma számára releváns ez a szolgáltatás. Különösen örülünk a Daimler FleetBoarddal való együttműködésnek, hiszen ez az a rendszer TC eMap®-en, amit a legtöbben használnak." A Logistik in XXL-től Volker Asche is több, mint elégedett a szoftverrel. "A TimoCom partnerségének köszönhetően a mindennapi spediciós munka hatékonyobban működik, sőt a megnövekdett igényeknek is megfelel."

További információk a Daimler FleetBoardról és a TimoComról: www.fleetboard.com és www.timocom.hu