Mit tesz a TimoCom a fuvarbörzék biztonságáért?

Le a fuvarbörzei csalókkal!

Az elmúlt időszakban napvilágot látott egy cikksorozat, amely a nemzetközi fuvarbörzéken történt csalásokat ecseteli, sőt ma még index címlap is lett. Számos hazai fuvarozással, szállítmányozással foglalkozó portál közölte a cikket, valamint az iparágat érintő online közösségek is megszólaltak és vitatkoztak. Ezek a bűncselekmények kevésbé ismertek a nem logisztikában dolgozók számára. Az okozott anyagi károk nagysága több tízmillió Forint is lehet, nem is beszélve az érintett jóhiszemű cégek morális és erkölcsi káráról, amit a hitelrontással értek el.
A kamionos csalásként vagy fuvarbörzei csalásként aposztrofált cikkek a márciusban indult Civil Körözési Rendszer weboldalán jelentek meg. Az ügy komolyságát jól mutatja, hogy a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság több éve nyomozott már, sőt az elfogásnál Terrorelhárítási Központot is be kellett vetni. Ahogy a cikkeket jegyző Pándi Ákos, úgy a TimoCom is hisz abban, hogy ezek a bűncselekmények odafigyeléssel, egy kis utánajárással, ellenőrzéssel megelőzhetők. Ismerve az elkövetők által használt módszereket (lásd CKR weboldal - első rész, második rész, harmadik rész), fel lehet építeni a védelmet, sőt napi rutinná válhat az ellenőrzés menete.

A biztonsági hálón fennakadnak

A szállítási szakmát kemény túlélési harc és verseny jellemzi, amelynek következtében sok vállalkozásnak alig maradnak pénzügyi tartalékai. Nem csoda hát, hogy a "fekete bárányok" problémája ebben a szakmában gondot okoz. Ahhoz, hogy tehessünk ez ellen valamit, éppen az online platformok jelszavának valahogy így kell szólnia: "A bizalom jó dolog, de az ellenőrzés még jobb!"
A TimoCom egy lépéssel tovább megy. Nemcsak az új és meglévő ügyfeleit ellenőrzi, hanem egy több modulból álló biztonsági csomagot is kínál nekik. A TimoCom Secure nevű biztonsági program fő pillérei a következők - lásd kép - kattra megnő.

a-timocom-tc-secure-biztonsagi-haloja.jpg

A folyamatból kiderül, hogy nem könnyű a TimoCom ügyfelének lenni. Többlépcsős ellenőrzésen megy keresztül minden leendő ügyfél, ami garantálja azt, hogy a rendszerbe bekerülvén valódi és likvid partnerekre leljenek. A cégellenőrzési adatbázisok mellett az új ügyfél bonitását, bejegyzett adatait, cégéhez kötődő dokumentumait is kontroll alá vetik a TimoCom munkatársai. A börze fuvarjegyzékében jelenleg 33.000 ellenőrzött, európai fuvarozási-szállítmányozási szolgáltató található meg (ez összesen 100.000 felhasználót jelent), akik naponta több, mint 450.000 raktér- és fuvarajánlatot tesznek közzé.

Biztonság az azonnali megbízások és a hosszú távú szerződések piacán:

  • A börzéhez rendszerint legalább 6 hónapja működő vállalkozás kaphat hozzáférést.
  • Szerződéskötés előtt megvizsgáljuk a főbb üzleti dokumentumokat.
  • Minden új ügyfelet ellenőrzünk.
  • Szerződéskötés után folyamatosan figyelemmel kísérjük a felhasználókat.

Az európai piacvezető fuvarbörze szolgáltató nagy hangsúlyt fektet - IT-cégként - a műszaki biztonságra. A TimoCom biztonsági hálózata a legmodernebb IBM és Oracle technológiákba való beruházásokon alapul. A TimoCom-ügyfelek így gyors és biztonságos munkát biztosító, csúcskategóriás rendszerhez férhetnek hozzá. Két földrajzilag különálló és egymástól független, csúcsbiztonságú adatközpontok szolgáltatják a zavartalan működést egy esetleges katasztrófa esetén is, hogy szoftverekkel mindig a megszokott minőségben dolgozhassanak.

A számítógéppel kapcsolatos egyik legnagyobb biztonsági veszély még mindig a felhasználónév és a jelszó dekódolása. A TimoCom ezért nem is ad jelszót az azonosításhoz. Helyette ügyfeleink töltik le személyes biztonsági hozzáférésüket illetve biztonsági kódjukat, a TC Login nevű programot, így telepítést és aktiválást követően kényelmesen és jogosult módon férhetnek hozzá rendszerünkhöz. A TimoCom platformokhoz nyújtott mobil hozzáférése is magas biztonsági szabályok mellett történik. A TC Login a fuvarpiaci barométer alkalmazással együtt egy egyedi PIN-kódot generál, amivel a saját TimoCom fiókjába léphet be.
Többlépcsős TimoCom Secure biztonsági szolgáltatással igyekszenek elősegíteni, hogy minden zökkenőmentesen működjön.

A következőkben olyan egyszerű eszközöket és eljárásokat mutatunk be, amelyekkel mindenki hozzájárulhat saját biztonságához. Néhány ellenőrző lépést követve már a szerződéskötés előtt nagy mértékben csökkentheti a tisztázatlan üzletek kockázatát. Ezért a TimoCom összeállított egy listát, amely fontos tanácsokat nyújt Önnek az új üzleti partnerek ellenőrzéséhez, ami itt letölthető!

További tippeket talál a rakománylopások elkerüléséhez a következő hivatkozásokban, a TimoCom és a SCHUNCK európai kezdeményezésének köszönhetően. A TimoCom Soft- und Hardware GmbH és az OSCAR SCHUNCK AG & CO. KG közösen kifejlesztett egy részletes ellenőrző listát az ügyfeleinek, amely abban segít, hogy az üzleti partnerek személyazonosságát még az üzletkötés előtt le tudjuk ellenőrizni. Javasoljuk, hogy a kitölthető biztonsági ellenőrzési listát töltsék le és a fuvarozó megbízhatóságát ellenőrizzék le a lista segítségével!

Mi a helyzet a nemfizető cégekkel?

A rosszul fizető ügyfelek minden cég számára veszélyforrást jelentenek. A késedelmesen fizetők okozta esetleges problémák esetén akcióba lép a TimoCom követeléskezelő csapata. Valamennyi TimoCom-ügyfél rendelkezésére állnak a nyitott követelések bíróságon kívüli behajtásában, és például 2013-ben az esetek 88 százalékában hozzá tudták segíteni pénzükhöz a hitelezőket. Követelésbehajtó osztályunknak ezen kívül van még egy különleges hatása: megpróbáljuk elriasztani a problémás cégeket szoftverünk használatától, így némely fekete bárány meg sem próbál jelentkezni nálunk.
Így működik az inkasszó szolgáltatás, itt pedig egy konkrét példát is olvashat. Arra is van lehetőség, hogy az ügyfelek követeléseiket nyomatékosítsák. Erre a TimoCom CashCare bélyegzőjét használhatják nyomtatott és online formában is. A hivatkozásra kattintva egy TimoCom-ügyfél mutatja be, hogyan segített neki a TimoCom inkasszó osztálya.

Hogyan kövessem az árumat a fuvarbörzén?

A TC eMap® nyomkövető megoldása lehetővé teszi, hogy különböző telematikai rendszerek egy platformon elérhetővé váljanak. A felhasználók könnyen és gyorsan átléphetnek egy fuvarajánlatból, a TC Truck&Cargo®-ból oda, az adott útvonal adatait és költségeit meghatározhatják, hiszen a nyomkövető funkció mellett a TC eMap®-ben továbbra is megtalálható az útvonaltervező és kalkulációs modul is. A kommunikáció a fuvarmegbízottal és a megrendelővel mindenféleképpen rövidebb és hatékonyabb, hiszen az összes jóváhagyott tehergépjárműve az üzleti partnernek látható a platformon. Így gyorsan ki lehet küszöbölni az esetleges félreértéseket is.

A TimoCom nyomkövető megoldásának előnyei:

  • Különböző telematikai rendszerek integrálása egy szempillantás alatt
  • Magas biztonsági szint az utakon, szállítás közben
  • Nincs telepítés, nincs bekapcsolási díj: használja egyszerűen a rendelkezésére álló telematikai megoldást és a már megszokott TimoCom kezelői felületet
  • 24 nyelven elérhető

Ahogy olvashattuk a vázolt biztonsági háló létrehozásával a TimoCom mindent megtesz azért, hogy az általa működtetett fuvarbörze a lehető legjobban szolgálja ügyfelei érdekeit.
A TimoCom csapata köszöni az aktív együttműködést Pándi Ákosnak (CKR Webdetektív) és Fejes László veszprémi rendőralezredesnek.

A CIKK HAMAROSAN FOLYTATÓDIK!

További információkat itt talál: www.timocom.hu, illetve facebook oldalunkon.