Fuvarok első kézből, nagyobb haszonnal

A szállítmányozási, fuvarozási szolgáltatók hatalmas piaci versenyt vívnak Kelet-Európában: meg kellett birkózniuk számos kihívással, különösen az utóbbi időben. Az Oroszország elleni szankciók okoztak először aggodalmat. Aztán beszélhetünk a német minimálbér törvényről, amely még több bürokratikus terhet tett a cégek vállára. Többek között ezen okok miatt is fontos, hogy a legtöbbet lehessen kihozni a fuvarmegbízásokból. Klaudia Grzybowska, a TimoCom lengyelországi country managere így vélekedik: "A legnagyobb nyereséget akkor lehet elérni, ha a megbízások első kézből érnek el a fuvarozóhoz. Ezeket elsősorban a TimoCom által működtetett, legnagyobb európai fuvarbörzén lehet elérni."

Nagyobb profit közvetlenül a nyugati megbízóktól

Mindenki ismeri a játékot: sorban állnak a gyerekek; az első súg egy mondatot a mellette álló fülébe. Az továbbadja, majd így mindenki az általa hallott mondatot megpróbálja elmondani a másiknak. Az utolsó a sorban végül egy teljesen más vagy nagyon hiányos mondatot fog elmondani. Nincs ez máshogy a fuvarok kiadásánál sem. Minél több lépcső van az eredeti megbízó és a megbízott között, annál kisebb a végső profit. Sőt a megbízói lánc legvégén állónak kell a legtöbbet várnia a pénzére. Természetesen a lánc minden szereplője vár egy-két napot az adatok feldolgozásával. "Fuvarozóként a TimoCom-nál lehetőségem van arra, hogy saját magam biztosítsam be a nyereséges üzleteket az ellenőrzött cégektől. Ez nem csak több nyereséget jelent, hanem azt is, hogy előbb jutok a pénzemhez" - hangsúlyozza Grzybowska. "A megbízó és megbízott közötti közvetlen kommunikációnak köszönhetően az információ gyorsabban áramlik. Megbízóként jobban tudom ellenőrzés alatt tartani a munkafolyamatokat." Így az könnyebb és átláthatóbb lesz mindkét fél számára. Nagyobb lesz az esély arra is, hogy további megbízásokat, ajánlásokat kapjunk.

fuvarokelsokezbol.jpg

Ami a csövön kifér: még több esély a piacon

A country manager hozzáteszi, hogy a program teljes potenciálját kihasználva élni kell a számos szolgáltatóval rendelkező járműkövető platformmal és a mobil hozzáféréssel is. A legkisebb cégnek is érdemes többszintű biztonsági rendszerrel ellátott TimoCom mobil hozzáférést használni, hiszen ez rengeteg előnyt jelent. Az alkalmazásnak köszönhetően okostelefonról és tabletről is használható: akár útközben is lehet az újabb megbízást elvállalni, amivel időt és pénzt spórolunk meg, valamint rugalmasak vagyunk. A TimoCom felhasználók megadhatják a fuvarjegyzékben azt is, hogy a megbízások teljesítése közben nyomon követhetők. Ennek érdekében a TimoCom rendszerében az ismert európai telematikai szolgáltatók elérhetők.

Így szó szerint első kézből lehet intézni a szállítási munkákat a TimoCom-mal.