Egyedi kresz-táblák: Made in Hungary

Lopásveszélyre figyelmeztető táblákat helyeztek ki múlt csütörtökön az M43-as autópálya két szegedi pihenőhelyének bejáratánál. „Nem egyszer fordult már elő, hogy az autópályán a gyanútlan járművezetőket tolvajok valamilyen ürüggyel megállították, és amíg a sofőr kiszállt, figyelmét elterelve észrevétlenül elemelték nyitva hagyott kocsijából a táskáját, vagy egyéb, az utastérben tárolt értékét” – mondta Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek a táblák kihelyezését indokolva.

A bűnelkövetők egyik tipikus módszereként említette: menet közben intenek a kiszemelt autósnak, hogy defektes a járműve, vagy valami más műszaki hibát észleltek, ezért az illető a lehető leggyorsabban kiáll a forgalomból, miként az az autó is, amelynek sofőrje jelzett. Az elkövetők egyike ekkor elvonja a sértett figyelmét, aki a járműből kiszállva rendszerint nem zárja le az autót, miközben a tettes társa a kocsihoz lopakodva kiemeli abból az értékeket – mondta az őrnagy. Csongrád megyében évekkel ezelőtt több ilyen eset is előfordult, ám két éve sikerült elfogni egy erre specializálódott bűnözői csoportot.

Csongrád megyében évekkel ezelőtt több ilyen eset is előfordult, ám két éve sikerült elfogni egy erre specializálódott bűnözői csoportot. A szóvivő szerint a sztrádákon közlekedő autósok bármikor kerülhetnek ilyen helyzetbe, ezért a lehető legtöbb helyen fel kell hívni a sofőrök figyelmét: legyenek elővigyázatosabbak, még ha csak rövid időre is szállnak ki a járműből, azt gondosan zárják be.

Képek a TimoCom hazai Facebook-oldalán.

forrás: MTI