Vin Diesel bandáját elfogták; kiderült, hogy Paul Walker is koszovói albán

:: Előzmények itt a blogon ::

 

Mondjuk nem így történtek a dolgok, de Hollywood-ban is működik ez a fajta művelet:

A rablóbanda kifejezetten az autópályákra szakosodott, nyitott járművekből tulajdonítottak el értékeket, tízmilliós zsákmányra tettek szert. Autópályákon fosztogató bandát számolt fel a rendőrség; a gyanúsítottak az esetek többségében pihenőhelyeken rongálták meg autók kerekeit, majd a sértettől, miközben kereket cserélt, értékeket loptak el a nyitva hagyott járműből.

A kilenctagú csoportból nyolcan koszovói albánok, akik életvitelszerűen tartózkodtak Magyarországon, társuk magyar állampolgár. Közülük hét embert elfogtak, kettő ellen országos elfogatóparancs van érvényben. A gyanúsítottak főként az országon átutazók sérelmére követették el a bűncselekményeket. Módszerük az volt, hogy megrongálták a sértettek járműveit, követték őket, majd amikor a sofőr - észlelve a problémát - megállt és nekilátott a hiba elhárításának, a kocsiból értékeket tulajdonítottak el - mondta a sajtótájékoztatón Urbán Zoltán.

Sztancsik László, a nyomozással megbízott csoport vezetője elmondta, hogy a tolvajbanda ellen "üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal, jelentős értékre elkövetett lopás bűntett" megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást. A kilenc embert harminc bűncselekmény elkövetésével gyanúsították meg. Az összes kárérték meghaladja a tízmillió forintot - közölte.

A sajtótájékoztatón közreadott háttéranyag szerint a gyanúsítottak közül jelenleg öten vannak előzetes letartóztatásban. Egy ember lakhelyelhagyási tilalom alatt áll, a hetedik házi őrizetben van.

 

A hirado.hu filmje a TimoCom hazai Facebook-oldalán található.