Kevesebb üres kamion a harmadik negyedévben

A TimoCom fuvarpiaci barométere az elvártak szerint produkált 

Az előző negyedév július-szeptember közti időszakának mérsékelt piaci mozgásai után, a TimoCom fuvarpiaci barométere ismét fellendült. A fuvarok aránya a negyedév elején csökkent, majd az augusztusi szabadságolások miatt tovább esett, majd a szeptember közeledtével újra visszaállt. Ez szinte papírforma szerint mindig így történik és a végelszámoláskor a fuvarok és rakterek százalékos aránya 49:51 volt.

TCBANNER_468x60Px.jpg

A harmadik negyedévben a TimoCom fuvarpiaci barométere a papírforma szerint teljesített, ahogy az előző három év hasonló időszakában is. Az európai piac júliusban - az előző hónaphoz képest - 4%-kal esett. A fuvarok és rakterek aránya 47:53 volt. Az európai transzportszektor a fuvarok arányának további esését prognosztizálta, de augusztusban ennek pont az ellenkezője történt. A nyári szabadságok ideje alatt sok európai országban visszaesik a szállítmányozás, így alig van mit fuvarozni. Így az elvártak szerint alakult minden: a fuvarok aránya ismét 4%-kal esett. A TimoCom fuvarpiaci barométere az augusztusi hónapot 43:57 fuvar-raktér aránnyal zárta. "Érdemes megemlíteni, hogy az augusztusi felemás számokért felelőssé tehető még a rossz időjárás vagy a kelet-európai krízishelyzet Ukrajna és Oroszország között" - vélekedik Marcel Frings, a TimoCom vezető képviselője. "Az egyedi relációkra nem feltétlenül igaz, de  az Oroszországból más országokba induló munkák száma nagyon megcsappant."

Fuvarban gazdag végjáték

A negyedév statisztikai meglepetését a szeptember szolgáltatta. A fuvarok aránya egyértelmű többletet mutatott, ismét az egekbe szökött. Ilyen jellegű változást azonban az elmúlt években már tapasztalhattunk. Aztán mindannyiunk örömére pozitív irányba változtak a TimoCom fuvarpiaci barométer mutatói. Pontosan 14%-kal emelkedett a fuvarok aránya az európai fuvarpiacon szeptemberben. Az elmúlt három év hasonló időszakának adataival összehasonlítva, növekedett szeptemberben a fuvarok aránya - 57:43 volt a rakterekhez képest. Ezek jó előrejelzések a negyedév és a 2014-es év zárásához is. Marcel Frings is így látja: "Véleményünk szerint a negyedik negyedévben további növekedésre számíthatunk. Az októberi hónap - a szeptemberihez hasonlóan - fuvarokban gazdag lesz. Aztán novemberben egy kisebb visszaesést prognosztizálhatunk, majd decemberben ismét fellendül minden és a TimoCom fuvarpiaci barométere is indikálja a fuvarok többletét, hiszen több árut kell majd szállítani."

További információkat a TimoComról és a fuvarpiaci barométerről itt talál: www.timocom.hu.

A fuvarpiaci barométer alkalmazásért klikk a képre:

Bild_mobilerZugangTimoComWelt.jpg