A TimoCom stabil hátteret nyújt a BI-KA Logisztikának

Tíz éve használja mindennapi munkájához a TimoCom fuvarbörzéjét a tavaly 20 éves fennállását ünneplő BI-KA Logisztika Kft. Kezdetben elsősorban speditőr tevékenységükhöz volt elengedhetetlen a piacvezető fuvarbörze, a járműállomány folyamatos növelésének köszönhetően viszont egyre több járműajánlatot is meghirdetnek a programban.
 
A BI-KA Logisztika Kft. 1991-ben kisvállalkozásként kezdte meg működését, ma pedig a régió egyik piacvezető szállítmányozó és logisztikai szolgáltató társaságaként tartják számon. A TimoCom Soft- und Hardware GmbH 1997 óta kínálja a TC Truck&Cargo®-t, az Európában piacvezető fuvarbörzét. A két vállalat együttműködéséből a logisztikai cég partnerei és a fuvarbörze felhasználói egyaránt profitálnak.  
 
Mint a legtöbb speditőr cég, a BI-KA Logisztika is két célra használja a fuvarbörzét: fuvarajánlatok felrakása mellett rakományt is keres a platformon. Csak 2011-ben több mint 20.000 fuvarajánlatot töltött fel a börzére. Idén a cég járműajánlatainak száma is várhatóan növekedni fog, hiszen a tavalyi 5 saját kamion vásárlását követően tavasszal ismét bővíti gépjárműparkját.
 
Regionális Logisztikai Szolgáltató Központjában a szolnoki vállalat raktározási tevékenységet is folytat, illetve itt dolgoznak a belföldi logisztikai osztály kollégái. „Elsősorban az erős nemzetközi irányultság miatt választottuk a TimoCom-ot. Regionális piacvezetőként ma már örömmel látjuk, hogy egyre több belföldi ajánlat van a programban” – mondta Gál István, az Üzletfejlesztési osztály osztályvezetője.
 
A BI-KA Logisztika egyike azon vállalkozásoknak, amelyek felismerték, hogy az informatikai fejlesztés és a munkatársak továbbképzése nélkül nem maradhat versenyképes a piacon, éppen ezért a kezdetektől megbízható partnerekkel dolgozik. A vállalat bővülésével párhuzamosan növelte TimoCom-felhasználóinak számát: míg 2002-ben mindössze két felhasználóval kezdték el használni a TC Truck&Cargo® fuvar- és raktérbörzét, mára már összes fuvarszervezőjüknek van hozzáférése a programhoz. 
 
„A hagyományos módszerekhez szokott fuvarszervezőink is hamar elsajátították a web alapú börze működését, hiszen használata nagyon egyszerű, átlátható, ráadásul rengeteg időt megspórolunk vele.” – nyilatkozta Vörösváczki Zsuzsanna a Nyugat-európai szállítmányozási osztály vezetője. Hock-Ritter Ildikó, a TimoCom magyar irodájának vezetője hozzátette: „A folyamatos bővítéshez biztos háttérre van szükség. A TimoCom mindent megtesz azért, hogy szolgáltatásainak fejlesztésével támogassa a cégeket stratégiai céljaik elérésében.”