Az új Ford Ranger továbbra is Európa legbiztonságosabb pickup-ja

Az autók biztonságát vizsgáló független szervezet, az Euro NCAP újra öt csillaggal jutalmazta az új Ford Rangert, miután a pickup a jóval keményebb töréstesztet is teljesítette. Saját kategóriájában a Ford Ranger egyedüliként szerzett öt csillagot az Euro NCAP vizsgálatán. A Ford legnépszerűbb családi autója, a Focus ugyancsak ötcsillagos eredménnyel végzett az új pontozási rendszer szerint.
Miután a vadonatúj Ford Ranger sikeresen teljesítette az Euro NCAP megszigorított tesztjét, a modell szinte bebetonozta magát Európa legbiztonságosabb pickupjának pozíciójába. A törésteszteket végző szakemberek a 2012-ben bevezetett új pontrendszer alapján is a maximális, ötcsillagos szintűnek ítélték a Ranger eredményeit. Az eredmény annyit jelent, hogy a Ranger továbbra is az egyetlen pickup, amely ötcsillagos teljesítménnyel dicsekedhet. Az újraértékelés után a népszerű Focus is megőrizte ötcsillagos eredményét.
“A 2012-es Euro NCAP töréstesztek minden autó számára hiteles biztonsági megmérettetést jelentenek: a különféle modellek itt szerzett pontszámát szemléletesen össze lehet mérni a Focus és a Ranger eredményeivel, amelyek újra ötcsillagosnak bizonyultak.” - fogalmaz Stuart Southgate, a Ford autóipari biztonsági igazgatója.
 
„A Ford számára alapvető érték a lehető legbiztonságosabb járművek tervezése, ezért rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a Ranger és a Focus elérte, sőt túl is szárnyalta az Euro NCAP legszigorúbb elvárásait.” – teszi hozzá.
 
A Ranger kiemelkedően jól szerepelt a gyalogosvédelem területén: az autó motorháztető alatti kialakítása hatásosan csökkenti a gyalogosok fejsérülésének veszélyeit. Az első lökhárító energiaelnyelő anyagai tovább mérséklik a sérülések kockázatát. E megoldásoknak köszönhetően a Ranger rekordnak számító pontszámot szerzett az Euro NCAP gyalogosgázolási vizsgálatán.
 
Az Euro NCAP szóvivője, Michiel van Ratingen szerint “Új, szigorúbb pontozási rendszerünkben minden eddiginél nagyobb hangsúlyt helyeztünk a gyalogosvédelemre. Kategóriájában az új Ford Ranger az egyetlen jármű, amely elérte azt a szintet, amit egy ötcsillagos minősítésű modelltől elvárunk.”
 
Forrás: Ford Public Affairs, Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft.; media.ford.com; wikipedia
 
További érdekes képeket találhatsz nem annyira hétköznapi Ford Ranger-ekről a TimoCom hazai Facebook-oldalán!