Időt és pénzt takarítunk meg a fuvarbörzével

Az alapszabályait egy fuvar- és raktérbörzének könnyű elmagyarázni. Minden alkalmazott, aki a logisztikában dolgozik, találkozott már hasonló szituációkkal: üresen van a teherautó és rakományra várva áll. Vagy éppen lenne rakományom, de nincs szabad raktér. Pontosan ilyen helyzetekben segít a fuvarbörze, mint egy online piactér. Ezen a virtuális piactéren a speditőrök és a fuvarozók kereskedhetnek fuvar- és raktérajánlataikkal. Ami régen hosszas telefonos megbeszélés tárgya volt, mára online ügyintézéssé vált. Azonban az üzletek még mindig a két partner között köttetnek.

Jobb kihasználtság és több üzleti partner

IMG_2063_300x450.jpgA webalapú fuvarbörzék másodpercek alatt segítenek a felhasználóknak megtalálni egy fuvarajánlatot vagy közzétehetik az üresen álló járművet. Itt mindenki azt kapja, amit szeretne. A TimoCom, a piacvezető fuvar- és raktérbörze üzemeltetője, a fuvarajánlat bevitelhez olyan felületet fejlesztett ki, amelyben a felhasználók tetszőlegesen részletezhetik ajánlataikat. A fuvarajánlat bevitelnél a fuvar tárgyát pontosan meg lehet adni és megkeresni, hogy milyen járműtípusra van szükségünk. Másrészről pedig ha szabad kocsit keresünk, áttekinthető adatokat kapunk a kiállás helyszínéről, a lehetséges indulási időpontról és a kívánt célirányról. Fordítva is ugyanilyen praktikusan és részletesen működik a fuvarkeresés, így a szabad raktérrel rendelkezők esetében is. Naponta több mint 300.000 fuvar- és raktérajánlatot kínál 85.000 felhasználójától a TimoCom, ami jelentősen elősegíti az üzleti lehetőségeket kül- és belföldi viszonylatokban is.

Biztonság mindenek előtt

Ahhoz, hogy a biztonságos munkát egy online felületen garantálni tudjuk, minden felhasználó a regisztrációnál egy biztonsági szűrésen esik át. A nagyobb fuvarbörzék ezért különösen keresettek, mivel nem engedhetik meg maguknak a szakszerűtlenséget. Ezért a TimoCom is kifejlesztett egy átfogó biztonsági rendszert. Minden cég átesik egy többlépcsős felülvizsgálaton. Ezek után más nem marad hátra, a düsseldorfi IT-szolgáltató nem egy jelszót; hanem egy személyes biztonsági azonosítót generál az ügyfél számára. A rendszerbe való belépéshez egy engedélyeztetett számítógépre van szükség. A szerződéskötés után is gyakorta végeznek ellenőrzéseket.

Nagyobb versenyelőnyök a kiegészítő alkalmazásokkal

A TC Truck&Cargo® többról szól, mint fuvar- és raktérkeresés. Itt a fuvarbörzén belül lehetőség van egy zárt felhasználói csoport létrehozására vagy akár csatlakoztathatja a saját szállítmányozási szoftveréhez. Az integrált térképszoftver segítségével kiszámolható a kiválasztott útvonal hossza, valamint a felmerülő költségek is (autópályadíj, útdíj, üzemanyagköltség). Az online európai fuvarjegyzék segítségével a felhasználók hozzáférést kapnak a börzén regisztrált szállítmányozási- és logisztikai szolgáltatók részletes adatbázisához. Továbbá a raktárbörzén keresztül raktározási lehetőségeket lehet meghirdetni és szükség esetén keresni egész Európára kiterjedően. A TC Truck&Cargo® lehetőséget ad a teljes program négy hétig terjedő tesztelésére, amit az új ügyfelek vehetnek igénybe.  Ennek feltétele egy Windows alapú operációs rendszer, internet-hozzáférés, valamint egy aktuális internet böngésző.