Sütés-főzés közben timózni?

Az IT-szolgáltató TimoCom a 2014-es, hannoveri IAA kiállításon mutatta be a platformjaihoz mobil hozzáférést biztosító applikációját. A transzportszektor szolgáltatója bemutatja az azóta eltelt idő mérlegét.

Annak ellenére, hogy a mobil hozzáférés még csak 100 napja aktív, Marcel Frings (a TimoCom vezető képviselője) pozitív fejlődésről beszél: "Az ingyenesen letölthető fuvarpiaci barométer alkalmazás megkönnyíti a napi munkát. Amikor ügyfeleink útközben visszfuvart, raktárhelyet keresnek, vagy éppen egy megfelelő szállítmányozót kellene találniuk, akkor csak be kell jelentkezni az alkalmazásba a tabletjük vagy okostelefonjuk segítségével." A siker már az aktuális felhasználók számán is látszik. "Az első hetekben már több, mint 1500 felhasználót regisztráltunk Németországban. A többi TimoCom-országban is hasonlóan népszerű az alkalmazás. Magyarországon és Szlovéniában viszont kiemelkedően magas a felhasználók száma" - árulja el Frings.

Példa a gyakorlatból

A kezdetektől használta már az alkalmazást a két főből álló, wilnsdorfi "Spezialtransporte Werner Rinklef" kisvállalkozás, akik már 28 éve vannak a piacon. Werner Rinklef megbizonyosodott róla, hogy a mobil hozzáférés nagy előnyt jelent a kisebb cégeknek is: "Mivel a feleségem és én is folyamatosan úton vagyunk a kamionokkal, így a munkánkat az irodán kívül is el kell tudnunk végeznünk. Például az alkalmazásnak köszönhetően könnyen találunk fuvart a táblagép segítségével. Nemrég történt, hogy éppen az autópályán voltunk és egy fuvart vállaltunk el, ahol is egy túlméretes és üres silót kellett elszállítani. A munkát a feleségem találta, aki éppen mellettem ült, miközben vezettem. Örülök neki, hogy a tableten pont úgy tudom használni a fuvarbörzét, mint a számítógépen. Így most akár főzés vagy tévénézés közben megvan a lehetőségünk arra, hogy a következő napi ajánlatokat áttekintsük."

Biztonságosabb, mint egy bankkártya

A praktikum mellett Frings kitér a biztonsági előírásokra: "A TC Login hozzáférésen keresztül lehet bejelentkezni a programba egy egyedi PIN-azonosítóval, hogyha útközben akarjuk használni a szoftvert. Az elv hasonló a bankkártyáéhoz, csak éppen sokkal biztonságosabb. A TC Login hozzáférésnek, az egyedi PIN-nek és a szoftverhez használt végfelhasználói eszköznek mindig egyeznie kell. Ha hiányzik ebből a háromból egy is, akkor nem lehet hozzáférni a TimoCom rendszeréhez. Ez egy hatalmas biztonsági előnyt jelent a felhasználóinknak."

További infók itt a linken.

Az alkalmazás az alábbi helyekről ingyen elérhető:

Logo iPhoneApp
Logo Google Play
Logo Windows Phone