Már 15.000 feletti létszámmal a TimoCom rajongók a Facebookon

Az ajánlattevők közösségi hálója

Lehet, hogy nem mindenki "lájkolja", amit a fuvarbörzés TimoCom a Facebookon tesz közzé. Viszont valahogy mégis több, mint 15.000 rajongót számolhat a düsseldorfi IT-szolgáltató 14 országban. Mindezt kevesebb, mint 2 éven belül. Hogy hogyan halad előre ebben a stratégiában a vállalat és az ügyfelek ezt hogyan élik meg? Erről a TimoCom marketing igazgatója Christof Thesinga és online marketing managere Thomas Klein - számol be.

Információcsere kötöttségek nélkül

Mindenhol ott lenni, ahol az ügyfeleink vannak – Ezt a jelszót komolyan vette Európa vezető fuvarbörzéje. „ A Facebook számunkra egy kiegészítő csatorna ahhoz, hogy ügyfeleinkkel folyamatosan kapcsolatba legyünk “, mondja Christof Thesinga. Így egységesen két év leforgása alatt 14 Facebook-oldalt építettünk fel a stratégiailag fontos országokban. ATimoCom által támogatott egyesületnek: a "Transportbotschafter e.V." - nek (Fuvarozás Nagykövete) is van külön Facebook-megjelenése. A legnagyobb előnye az, hogy itt a látogatók közvetlenül felvehetik a kapcsolatot a TimoCom munkatársaival vagy akár egymással is cseveghetnek. "A legjobb dolog számomra a Facebookon, hogy lehetőség van a TimoCom-ot - mint közvetítőt kizárni - és direkt visszajelzéseket adni a felhasználóknak. Ilyen módon részt vesznek a Facebook-rajongóink a már meglévő vagy a közeljövőben piacra kerülő termékeink fejlesztésében", - folytatja Thesinga tovább.

A tartalom "beszél"

Amit a TimoCom a Facebookon posztol, az nem a véletlen műve. Ehhez Thomas Klein az online-felelős időszakos szerkesztői meetingeket szervez, ahol az akciókat, játékokat és a tartalmat beszélik át. Ebből kiindulva a TimoCom változatos rajongói játékokat hírdet, ahol pl. " Berti Bá"-t, a kabala figurát elküldik utazgatni - egy fotóverseny keretében. "Persze a sok pozitív hozzászólás mellett mindig akad egy-két kritikai hozzászólás az oldalainkon. Ezzel mindenkinek számolnia kell, és tudnia kell kezelni. Próbálunk mindig időben és árnyaltan reagálni ezekre is", - teszi hozzá Klein. A cég Facebook-megjelenését regisztráció nélkül is megtekinthetitek a www.facebook.com/timocom.hu oldalon.