Egy áprilisi napon

Egy szállítmányozó cégnél valahol Düsseldorfban még jóval a munkaidő után is égnek a lámpák az irodákban. Késő van,  és habár másnap várja őket a munka, a négy jelenlevő közül senki nem megy haza. A hónapokig tartó túlóra ma este véget ér. Amikor a számítógép bekapcsol, a képernyőn kigyullad egy zöld lámpa – minden rendszer hibátlanul működik. Ezen a napon 1997-ben először tettek fel TGK-rakományt a TC Truck&Cargo® fuvarbörzére.
 


Nagyobb térképre váltás

15 évvel és több mint negyedmilliárd fuvar- és raktérajánlattal később Jens Thiermann, a TimoCom egyik alapítója reggel bekapcsolja a számítógépet az irodájában. Öt lámpa világít zölden. „Ezt még az első napokban vezettük be, és be kell vallanom, hogy naponta többször is megnézem, minden rendben van-e. Nem tehetek mást, habár rendszereink stabilan futnak“, mondja Thiermann nevetve. A TimoCom indulása azonban nem volt ennyire egyszerű. 
 
1997 áprilisában, tehát pár hónappal a fuvar- és raktérbörze indulása előtt, Jens Thierman és Jürgen Moorbrink - a szállítmányozó cég ügyvezetői - részt vettek egy megbeszélésen, amely megváltoztatta az életüket. Stresszes nap volt, olyan, amit a legtöbb speditőr jól ismer. A sofőrök eligazítása és az ügyfelekkel folytatott ártárgyalások mellett ezen a napon soron volt még egy találkozó két fuvarbörze-szolgáltatóval.  Az ugyanis, amelyet addig használtak nem volt elég hatékony – ezen mindössze heti 10 releváns ajánlatot találtak! A tárgyalások után világossá vált, hogy egyik sem felel meg Thiermann és Moorbrink igényeinek. „Miért van egyáltalán szükségünk olyan fuvarbörzék segítségére, amelyek nem azt nyújtják, amit akarunk?“- tette fel magának a kérdést Thiermann. „Különben sem szorulunk segítségre."  Még ezen az estén felhívta Gunther Matzaitist, a szállítmányozás IT-tanácsadóját, és előállt az ötlettel: hozzanak létre egy saját fuvar- és raktérbörzét.
 
A következő hetek csak egy dologról szóltak: a munkáról. Napközben minden úgy ment, mint korábban. Munkaidő után és hétvégén azonban Gunther Matzaitis és Oliver Schubert az alkalmazás programozásával foglalkozott, Thiermann pedig a program gazdasági-üzleti útját egyengette. De még a TC Truck&Cargo® elindítása után sem maradt sok idejük. „A család az első időszakban valóban nem sokat látott minket“, teszi hozzá Thiermann, „ennek ellenére mindig mellettünk álltak. Lábra állítottuk a TC Truck&Cargo®-t, és most már csak járásra kellett bírnunk a gyereket.“ Ez gyorsabban ment, mint várták. Úgy tűnt, mintha a szállítási szektor csak erre az új típusú fuvarbörzére várt volna. A TimoCom megálmodói a tervezettnél jóval hamarabb érték el céljukat,  így már rövid idő után elkezdődtek a tervezgetések további TimoCom-termékekről.
 
Jens Thiermann és Gunther Matzaitis következetesen bővítette a TimoCom-ot. A TC eMap® térképszoftverrel és a TC Profile® fuvarjegyzékkel 2004-ben, illetve 2007-ben két kiegészítő modul került a piacra, amelyeket a TimoCom a meglévő fuvar- és raktérbörzébe integrált. A 10 éves jubileumon a TimoCom örömmel jelenthette be: a TC Truck&Cargo®-ban 67.000 európai felhasználó tesz naponta több mint 172.000 raktér- és fuvarajánlatot. A vállalkozás tehát egy kis, 4-emberes projektből egy 160 főt foglalkoztató középvállalattá nőtte ki magát.
 
Ebben az időszakban váltak láthatóvá a TimoCom számára a nagy gazdasági válság első jelei, köszönhetően a fuvarpiaci barométernek. Még a válság tetőzése előtt Thiermann, Matzaitis és társaik elkezdtek azon gondolkozni, hogyan tudnának segíteni ügyfeleiknek az elkövetkező nehéz időszakban. A megoldás 2009-ben, a válság közepén érkezett: megjelent a TC eBid® – az európai tenderkiírások online platformja. A program által nyújtott tervezési biztonság a zavaros időkben különösen hasznos lett az ügyfelek számára. A TC eBid® -ben közzétett hosszú távú megbízások által ugyanis bebiztosíthatják magukat. Nem csoda, hogy ez a termék is sikeressé vált.
 
Időközben a TimoCom munkatársainak száma 300-ra nőtt, akik folyamatosan dolgoznak a TC Truck&Cargo®  továbbfejlesztésén. 2011. április 19. különösen emlékezetes nap volt számukra: ezen a napon 421.383 fuvar- és raktérajánlat volt a rendszerben – több mint korábban bármikor. „Mikor meghallottam a számot, be kell vallanom, hogy kicsit megijedtem", emlékszik vissza Jens Thiermann, „Képzeljük csak el, hogy nekünk a TimoComnál mekkora felelősségünk van. Ilyen sok ajánlat, egyetlen napon a fuvarbörzénken! Éppen ez a nagy felelősség az oka annak, hogy mindent kétszer vagy háromszor leellenőrzünk, sokat fektetünk a technológia állandó korszerűsítésébe, valamint állandóan tökéletesítjük termékeinket. Ügyfeleink érdekében egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne kiváló minőségű terméket bocsássunk a rendelkezésükre. Ez motivál minket.“
 
Jens Thiermann ezért valószínűleg ezentúl is naponta többször fogja ellenőrizni a zöld lámpákat számítógépe kijelzőjén. Éppen úgy, mint 15 évvel ezelőtt.