Mi az a DocStop?

A humánusabb munkahelyekért a hivatásos sofőrök szakmájában is

docStop.jpgEzzel a kezdeményezéssel jobb ellátást kaphatnak az éppen úton lévő sofőrök DocStop és a közlekedés biztonsága az autópályákon is megnő. Ugyanis "csak az egészséges sofőr lehet biztos sofőr". A fuvarozási-szállítmányozási szakma partnereként teljes meggyőződéssel támogatjuk ezt az akciót. 

Ha egy sofőr útközben rosszul lesz vagy megbetegszik, nem tud "helyben" elmenni orvoshoz. A Docstop 2007 óta minden erejével azon van, hogy ezen változtasson. Németországban 300 partnere van már a kezdeményezésnek: klinikák, kórházak, orvosi rendelők. Az éppen németországi utakon lévő, külföldi sofőrök szintén tájákoztatást kaphatnak a DocStop forródrótján, méghozzá 13 nyelven. A projektet további európai országokban is be fogják vezetni. 

Így működik a DocStop: ha útközben egészségügyi problémái adódnak a sofőrnek, hívja a DocStop forródrótot, amely a ADAC Truck Service szolgáltatásán keresztül működik. Röviden elmondja, hogy mi a panasza, hol tartózkodik, a célállomást, ahova éppen tart, így meg tudják neki mondani, hogy hol található a legközlebbi DocStop partner. Itt pedig a sofőrt megvizsgálják és ellátják. 

„Örömmel vesszük a TimoCom gyors és egyszerű segítségét. Ezt a kezdeményezést igyekszünk Németországon kívül is népszerűsíteni.“ - mondta el véleményét Rainer Bernickel, a DocStop egyik életre hívója, és a közeledés biztonságáért felelős európai biztos.

Mai hír a kamionhirek.hu oldalról: http://kamionhirek.hu/20120903/mar-db-schenker-tamogatja-docstop-ot