TimoCom integrálta a nyomkövető platformot a fuvarbörzéjéhez

Jármű aktuális pozíciója, mint keresési kritérium

A jármű aktuális pozíciója egyre fontosabb szereppel bír a fuvarkeresés során, így a TimoCom összekötötte a TC eMap® útvonaltervező és nyomkövető megoldását a TC Truck&Cargo® fuvarbörzével. Ezáltal tovább tudják könnyíteni az ügyfelek napi munkáját. Így tudják a felhasználók a nyomon követett járművet a fuvarkeresés során rögtön kiválasztani és a fuvarajánlatok menüben láthatóvá tenni. A már több, mint 150 telematikai partnerrel rendelkező TC eMap® felületén pedig a jármű pozícióját lehet a bővített útvonal kalkuláció során felhasználni.

Az irányítószámos keresés és a körzetre keresés továbbra is lehetséges, ha helységhez kötött ajánlat keresése során. A kibővített fuvarkeresés során a TimoCom-ügyfelek még gyorsabban tudnak találni megfelelő fuvart a nyomon követhető járműhöz. Ha a felhasználó kiválaszt egy járművet, akkor annak aktuális pozíciója megjelenik a fuvarajánlat áttekintés menüben, mint keresési kritérium. Ez a funkció figyelembe veszi a jármű helyzetét és annak 200 km-es körzetét, majd a találati listát ez alapján állítja össze. A felhasználók a "Frissítés" gomb segítségével mindig aktualizálhatják a találati listát. Itt a jármű pozíciójának adatai is frissülnek. Az előny abban rejlik, hogy a jármű tartózkodási helyét nem kell állandóan megadni. Ugyanis ezt a fuvarkeresés indításakor figyelembe veszi a program. A cég vezető képviselője, Marcel Frings így vélekedik a fenti funkcióról: "Ügyfeleinket sürgeti az idő. Elengedhetetlen, hogy minél gyorsabban tudjanak a járművük közelében fuvart találni: például egy részrakományt vagy kiegészítő fuvart. Ezért fontos, hogy még több segítséget tudjunk számukra biztosítani, most ez a keresési funkció a legújabb. Így mindegyik tartózkodási pozíciót meg lehet jeleníteni és a hozzátartozó kapcsolattartó személyt azonnal fel is lehet keresni."

Újdonságok a TC eMap® felületén

Az ügyfeleknek lehetősége van a mindig aktualizált Tracking felületen egy legördülő menüben, könnyen és gyorsan hozzáadni a nyomon követhető járművet az útvonal kalkuláció kiindulási helyeként. Ennek az az előnye, hogy a jármű tartózkodási helyét, címét nem kell kézzel beírni. Az új funkcióval a felhasználók még gyorsabban tudják a fuvar útvonalát (beleértve a közbenső szakaszokat is) kiszámítani. Továbbá lehetőség van arra is, hogy a jármű aktuális helyére rákattintunk a jobb egérgombbal és kiindulási helyként hozzáadjuk a pozíciót. A harmadik újdonság pedig a nyomkövetésre alkalmas járművek megosztásának automatikus elfogadása. Ha az ügyfelek szeretnék, hogy üzleti partnereik egy bizonyos ideig láthassák, hogy hol jár a járművük, akkor csak rá kell kattintani a megosztani kívánt járműre és a legördülő menüből kiválasztani a "Hozzáférés megosztása" opciót! Így automatikusan elérünk a "Kapott hozzáférések" menüponthoz, ahol jármű már kiválasztásra is került. Ezért az IT-szolgáltató még egyértelműbbé tette az ikonokat és kurzor által megjelenített szövegeket.

 

További információkat a TimoCom-ról itt talál: www.timocom.hu.