Gyártásban az új Ford Transit és Tourneo Custom

A törökországi Kocaeliben egy hete gördült le a gyártósorról a vadonatúj Ford Transit Custom első példánya. A sikervárományos Transit Custom és Tourneo Custom testvérmodellek új korszakot nyitnak a globális Ford haszonjárműveinek történetében: modern külső megjelenést, személyautós utasteret, kiemelkedő menetdinamikát, tartósságot és kivételes teherszállító kapacitást kínálnak, mindamellett, hogy alacsony költséggel fenntarthatók, fogyasztásuk a kategória legalacsonyabb értéke, s a legmodernebb biztonsági és vezetősegítő rendszerekkel szerelték fel őket.

A hazai márkakereskedésekbe még idén ősszel várható Transit Custom áruszállító és Tourneo Custom személyszállító járművek érkezése az első lépés abban a folyamatban, amelynek során a Ford 2013 végéig teljes egészében átalakítja globális haszonjármű-kínálatát.

“A Transit Custom teljesen újfajta egytonnás haszonjármű.” - hangsúlyozza Stephen Odell, a Ford Európa elnök-vezérigazgatója. “Ez a stílusos, modern áruszállító büszkeséggel tölti majd el tulajdonosait, ugyanakkor semmit sem veszít használhatóságából és megbízhatóságából, amit vásárlóink el is várnak egy Transittól, míg a kívül-belül fantasztikus megjelenésű személyszállító rendkívül praktikusnak ígérkezik a mindennapi használatra, ugyanakkor vezetése is kiváló élmény.” – teszi hozzá magabiztosan Odell.

Ford_Transit_Custom.jpg

Az új Transit Custom a kisebb méretű Transit Connect és a nagyobb Transit áruszállító közt helyezkedik el a Ford haszonjármű-kínálatában, akárcsak a hét- illetve kilencszemélyes Tourneo Custom személyszállító. A futómű fejlesztése során mindkét modell esetében nagy hangsúlyt fektettekk az élvezetes vezethetőségre, s a személyautós utastér és a stílusos kocsitest kialakításával sikerült még vonzóbbá varázsolni az eddig is népszerű Transitot. Mindkét modellhez a Ford legújabb, 2,2 literes Duratorq TDCi dízelmotorjának továbbfejlesztett változata rendelhető meg háromféle (100, 125 és 155 lóerős) teljesítménnyel. A Tourneo Custom kategóriaelső átlagfogyasztása vegyes üzemmódban 6,5 l/100 km, a Transit Custom fogyasztása pedig 6,6 l/100 km. A Transit Custom és Tourneo Custom modellek a Ford Otosan Kocaeli üzemében készülnek Törökországban. A Ford Otosan az autóipar egyik legsikeresebb leányvállalata, amely a Ford és a Koc Holdings tulajdona. A Ford Transit 2001 óta készül a Kocaeli gyárban, ahol azóta több mint 2.250.000 járművet gyártottak a világ mintegy 70 piaca számára.

Forrás: Ford Public Affairs, Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft.; media.ford.com